Απώλεια σωματικού βάρους

Όπως σε κάθε αλλαγή στη ζωή, έτσι και στην απώλεια βάρους το κλειδί είναι να είσαι έτοιμος! Έτοιμος να αλλάξεις κάποιες συνήθειες που τελικά σε οδήγησαν στο υπερβάλλον σωματικό βάρος. Η διαδικασία αλλαγής συνηθειών δεν είναι εύκολη, ο δρόμος προς την επίτευξη του στόχου δεν είναι ευθεία. Θα συναντήσεις πιθανούς πειρασμούς, εμπόδια και σκαμπανεβάσματα στη διάθεση αλλά και στην εξέλιξη σου που εάν τα διαχειριστείς σωστά, θα καταφέρεις να τα ξεπεράσεις και τελικά να φτάσεις στον πολυπόθητο στόχο!

Η συμβολή μας είναι πολύ σημαντική σε αυτή την προσπάθεια καθώς εκτός από ένα διατροφικό πλάνο, σου παρέχουμε την απαραίτητη στήριξη που χρειάζεσαι καθ’ όλη τη διάρκεια, όπως επίσης σου προσφέρουμε τις γνώσεις μας τις οποίες θα χρησιμοποιήσεις στην υπόλοιπη σου ζωή ως εφόδια για ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής!

Πώς επιτυγχάνει κάποιος απώλεια βάρους;

Η ενέργεια, δηλαδή οι θερμίδες, που καταναλώνει κάποιος μέσα από τα τρόφιμα και τα ροφήματα, θα πρέπει να είναι μικρότερη από την ενέργεια (θερμίδες) που καίει για την εκτέλεση των βασικών λειτουργιών (θερμογένεση τροφής, αναπνοή) και της σωματικής δραστηριότητας. Η ζυγαριά δηλαδή θα πρέπει να γέρνει προς τη μεριά της δαπανώμενης ενέργειας έναντι της προσλαμβανόμενης.

Είναι η απώλεια βάρους ένα απλό αρνητικό ισοζύγιο ενέργειας;

Όχι, υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά το ενεργειακό ισοζύγιο μέσω της μεταβολής του σωματικού βάρους και έτσι πρέπει να συνυπολογίζονται. Η ηλικία, τα γονίδια, η σύσταση σώματος, η λήψη φαρμακευτικής αγωγής, η ανισορροπία ορμονών και κάποιες παθολογικές καταστάσεις βλέπε Υπο- και Υπερ- θυρεοειδισμό, μπορούν να αυξήσουν είτε να μειώσουν το σωματικό βάρος αναλόγως.

Πως ολοκληρώνεται η απώλεια του βάρους;

Το τελευταίο στάδιο της απώλειας βάρους αποτελεί το κομμάτι της συντήρησης. Το βασικότερο κομμάτι και αυτό που τελικά θα σε συντροφεύει για ολόκληρή σου τη ζωή είναι να μάθεις πως να διαχειρίζεσαι το φαγητό για να κρατάς σταθερό το βάρος και πόσο μάλλον να διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις που αποσυντονίζουν τη διατροφή σου όπως γιορτές, διακοπές.

Πώς θα δουλέψουμε μαζί;

Μαζί θα θέσουμε 1 διατροφικό στόχο τον μήνα, τον οποίο θα καλείσαι να επιτύχεις μέχρι το τέλος του. Κατά τη διάρκεια του μήνα θα θέτουμε πιο μικρούς – εφικτούς στόχους για να σε βοηθήσουν στην επίτευξη του μεγαλύτερου.

Με αυτό τον τρόπο, η διαδικασία απώλειας βάρους θα γίνει πιο εύκολη και θα καταφέρεις να είσαι πιο συγκεντρωμένος.

Βασικά συστατικά για την επιτυχία!

  • Ετοιμότητα
  • Υπομονή
  • Όρεξη
© Copyright - trustyourdietitian.com | Created by - Digital Rev