Αποτελέσματα αξιολόγησης του δείκτη μάζας σώματος

Δείκτη Μάζα Σώματος Αξιολόγηση Σωματικού Βάρους
Κάτω από 18.5 Ελλιποβαρής
18.5-24.9 Φυσιολογικό Σωματικό Βάρος
25.0-29.9 Υπέρβαρος
30.0-34.9 Παχυσαρκία Τύπου Ι
35.0 – 39.9 Παχυσαρκία Τύπου ΙΙ
Πάνω από 40 Νοσηρή Παχυσαρκία

Ελλιποβαρής

Το παρόν σωματικό σου βάρος υποδεικνύει πιθανή ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών καθώς και αυξημένο κίνδυνο αμηνόρροιας στις γυναίκες, εμφάνισης οστεοπόρωσης και λοιμώξεων.

Φυσιολογικό Σωματικό Βάρος

Έχεις ένα φυσιολογικό και υγιές σωματικό βάρος σε σχέση με το ύψος σου. Μην ξεχνάς ότι για την διατήρηση της υγείας σου παίζουν ρόλο τόσο η ποιότητα της διατροφής σου, όσο και η διατήρηση μιας καλής φυσικής κατάστασης. Οι παραπάνω παράγοντες μπορούν να αλλάξουν τον κίνδυνο εμφάνισης νοσημάτων.

Υπέρβαρος

Το παρόν σωματικό σου βάρος, είναι πιο αυξημένο από τις προτεινόμενες τιμές και έτσι έχεις πιο αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων. Βρίσκεσαι πολύ κοντά στα όρια του φυσιολογικού σωματικού βάρους, αλλά επίσης και στο να οδηγηθείς σε μια πιο δυσμενή κατάσταση, αυτή της παχυσαρκίας. Προσοχή! Εάν είσαι αθλητής ή αθλούμενος, η κατηγορία αυτή μπορεί να υποδηλώσει μυϊκή υπερτροφία.

Παχυσαρκία Τύπου Ι

Το σωματικό σου βάρος υποδηλώνει αυξημένα ποσοστά λίπους στο σώμα σου. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η υπέρταση, αλλά και αυξημένος κίνδυνος λοιμώξεων. Προσοχή! Εάν είσαι αθλητής ή αθλούμενος, η κατηγορία αυτή μπορεί να υποδηλώσει μυϊκή υπερτροφία.

Παχυσαρκία Τύπου ΙΙ

Το σωματικό σου βάρος υποδηλώνει πολύ πιο αυξημένα ποσοστά λίπους από τα υγιή στο σώμα σου, με αποτέλεσμα να καταπονείς και να επιβαρύνεις τις αρθρώσεις του σώματος σου. Διατρέχεις επίσης, αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων νοσημάτων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η υπέρταση και διαφόρων τύπου καρκίνου. Πάρε την υγεία στα χέρια σου, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο ζωής σου.

Νοσογόνος Παχυσαρκία

Το σωματικό σου βάρος υποδηλώνει πολύ πιο αυξημένα ποσοστά λίπους από τα υγιή στο σώμα σου, με αποτέλεσμα να καταπονείς και να επιβαρύνεις τις αρθρώσεις του σώματος σου. Διατρέχεις επίσης αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων νοσημάτων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η υπέρταση και διάφορους τύπους καρκίνου. Πάρε την υγεία στα χέρια σου, αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο ζωής σου.