Η online διατροφή έγινε πιο γνωστή εν μέσω πανδημίας όπου όλες οι υπηρεσίες αναγκάστηκαν να γίνουν διαδικτυακές. Πολλοί είναι αυτοί που διστάζουν να ακολουθήσουν τις διαδικτυακές υπηρεσίες διατροφής και αυτό γιατί πιστεύουν ότι δεν είναι τόσο αποτελεσματική προσέγγιση όσο η διατροφή δια ζώσης.

Παρακάτω, παραθέτω όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να μάθει κάποιος σχετικά με τις εξ’ αποστάσεως υπηρεσίες διατροφής.

Σε ποιους απευθύνονται οι online υπηρεσίες διατροφής;

  • Μπορεί κάποιος από την άνεση του σπιτιού του να προσεγγίσει τον Διαιτολόγο Διατροφολόγο που επιθυμεί και να απολαύσει τις υπηρεσίες του χωρίς να χάσει χρόνο στην μετακίνηση για να φτάσει στο γραφείο του. Άτομα που μένουν σε μεγαλουπόλεις, στο εξωτερικό ή ακόμα άτομα που έχουν μετακομίσει σε μια άλλη πόλη ή χώρα μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες του ειδικού που επιθυμούν.
  • Η επικοινωνία μέσω Ίντερνετ διευκολύνει τα άτομα που έχουν επιβαρυμένο πρόγραμμα και ως εκ τούτου δεν έχουν χρόνο να διαθέσουν για να έρθουν σε επαφή με κάποιο Διαιτολόγο.
  • Άτομα που αγχώνονται με τις τετ-α-τετ συναντήσεις με επαγγελματίες υγείας ή άτομα που είναι ντροπαλά μπορούν εύκολα να επικοινωνήσουν με τον ειδικό μέσω Ίντερνετ και να επιτύχουν τον στόχο τους.
  • Στις περιπτώσεις που είναι απαραίτητη η επικοινωνία με περισσότερα από ένα μέλη της οικογένειας έτσι ώστε να συζητηθούν θέματα όπως το μαγείρεμα φαγητού, τότε η επικοινωνία μέσω τηλεφώνου είτε μέσω viber ή messenger είναι η λύση.

Ποια είναι τα θετικά των δικών μας online υπηρεσιών διατροφής;

Άμεση επικοινωνία.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία χρειαστείτε πριν και κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας. Η επικοινωνία μπορεί να γίνει είτε μέσω της ιστοσελίδας μας είτε μέσω skype/viber/whatsapp/messenger.

Προσωπικό προφίλ.

Σου παρέχουμε το δικό σου προφίλ στην ιστοσελίδα μας όπου εκεί θα βρεις την εξέλιξη του σωματικού σου βάρους σε γραφική παράσταση, συνοπτικά τα εξατομικευμένα διατροφικά πλάνα, διατροφικές συμβουλές, τους διατροφικούς στόχους, τον στόχο του σωματικού βάρους, προτεινόμενα τρόφιμα, 2 βίντεο γυμναστικής κ.ά. Διάβασε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας εδώ.

Εξατομικευμένη προσέγγιση.

Στόχος των διαιτολόγων της ιστοσελίδας μας είναι να βοηθήσει τον καθένα ξεχωριστά να εντοπίσει και να διορθώσει τις συνήθειες που τον οδηγούν στο ανεπιθύμητο σωματικό βάρος, με απώτερο σκοπό να κατακτήσει το δικό του προσωπικό στόχο. Στην ιστοσελίδα μας δεν θα βρεις έτοιμα διατροφικά πλάνα, ούτε θα σου δώσουμε ένα απλό χαρτί. Το κάθε άτομο είναι ξεχωριστό, με διαφορετικές ανάγκες και έτσι τα διατροφικά πλάνα είναι εξατομικευμένα στις διατροφικές συνήθειες, στην καθημερινότητα, σε πιθανές αλλεργίες και δυσανεξίες του καθένα και συνοδεύονται με πολλές διατροφικές συμβουλές και οδηγίες που θα ενισχύσουν την προσπάθεια.

Σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξει κάποιος πριν επιλέξει τον ειδικό που θα απευθυνθεί εάν θέλει να προχωρήσει με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες διατροφής:

  • Διάβασε το βιογραφικό. Πολλά είναι τα άτομα που δεν κατέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ή ακόμα δεν έχουν την απαραίτητη εκπαιδευτική κατάρτιση ενός Διαιτολόγου – Διατροφολόγου. Σημαντικό είναι να ψάξετε στο βιογραφικό του εκάστοτε ατόμου που ισχυρίζεται ότι είναι ειδικός και παρέχει online υπηρεσίες διατροφής, να διαβάσετε τα προσόντα του, με έμφαση στο που έχει σπουδάσει το επάγγελμα. Εάν δεν αναγράφονται κάπου οι σπουδές του ή εάν το προπτυχιακό του δεν σχετίζεται με τον τομέα της διατροφής τότε το άτομο δεν είναι κατάλληλο για να συνεχίσετε συνεργασία μαζί του.
  • Σιγουρέψου ότι σε βολεύει ο τρόπος που δουλεύει ο ειδικός που θα επιλέξεις. Ο κάθε ένας επαγγελματίας υγείας, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, έχει διαφορετική προσέγγιση και επομένως καλό είναι να μελετήσεις τον τρόπο που δουλεύει ο κάθε ένας, πριν επιλέξεις τις υπηρεσίες του.
  • Μην τσιμπάς με τις «πιασάρικες» διαφημίσεις και τις μεγάλες υποσχέσεις. Εάν πετύχεις διαφήμιση στο Facebook ή το Instagram με τίτλο «Πώς να χάσεις 10 κιλά σε 5 ημέρες!» μην σταθείς για πολύ! Τα αποτελέσματα είναι πρόσκαιρα και σίγουρα ο «επαγγελματίας» που κρύβεται πίσω δεν έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να γνωρίζει ότι αυτό που υπόσχεται δεν είναι εφικτό. Ή τουλάχιστον ψάχνει απελπισμένα πελατεία. Η απότομη απώλεια βάρους μέσα από μια πολύ χαμηλή σε θερμίδες διατροφή, όχι μόνο δεν συστήνεται, αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας στο άτομο που θα την ακολουθήσει.

Η αδυναμία για λιπομέτρηση είναι πράγματι μειονέκτημα των εξ’ αποστάσεως υπηρεσιών διατροφής;

Αν και η λιπομέτρηση είναι ένας πιο εξιδεικευμένος τρόπος παρακολούθησης της αξιολόγησης της προσπάθειας, δεν αποτελεί πανάκεια. Η ζύγιση σε μια απλή, αξιόπιστη οικιακή ζυγαριά αρκεί για να αποτυπώσει την πορεία του βάρους κατά τη διάρκεια της συνεργασίας με το διαιτολόγο.

Εκτός από τη ζύγιση, μπορεί κάποιος να παρακολουθεί με μια μεζούρα την μείωση του σωματικού λίπους, μετρώντας την περιφέρεια της κοιλιάς και των γλουτών. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος θέλει προσοχή καθώς μπορεί πολύ εύκολα να γίνει λάθος. Γι’ αυτό το λόγο, σας δίνουμε οδηγίες για τη σωστή μέτρηση.

Συμπερασματικά, εάν κάποιος δεν έχει χρόνο αλλά θέλει να βελτιώσει τον τρόπο ζωής του δίνοντας έμφαση στο κομμάτι της διατροφής και στην επίτευξη ενός πιο υγιούς σωματικού βάρους, οι online υπηρεσίες διατροφής αποτελούν ιδανική λύση.

Εάν ωστόσο, κάποιος επιλέξει τις δικές μας υπηρεσίες θα επωφεληθεί από την εξατομικευμένη προσέγγιση που εστιάζει στην ουσιαστική βελτίωση των διατροφικών του συνηθειών που έχει ως βάση την εκπαίδευση του ατόμου σε διάφορα διατροφικά ζητήματα.

Βρήκες βοηθητικό το άρθρο;