Πρόσληψη Σωματικού Βάρους

Η διατροφή δεν δίνεται μόνο σε άτομα που έχουν ανάγκη να μειώσουν το βάρος τους, αλλά επίσης είναι πολύ χρήσιμη γι’ αυτούς που είναι απαραίτητο να το αυξήσουν.

Πώς γίνεται η σωστή πρόσληψη του σωματικού βάρους;

Τα περισσότερα άτομα που θέλουν, αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολία στην αύξηση του σωματικού βάρους, συνήθως καταφεύγουν στην υπερκατανάλωση τροφίμων με χαμηλή θρεπτική αξία γνωστά και ως comfort food όπως σοκολάτες, πατατάκια, γρήγορο φαγητό καθώς πιστεύουν ότι έτσι θα τα καταφέρουν πιο εύκολα. Παρόλο που η διατροφή πλούσια στα παραπάνω τρόφιμα μπορεί να αυξήσει το σωματικό βάρος, μπορεί παράλληλα να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του ατόμου, καθώς αποτελεί χαμηλής ποιότητας διατροφή. Τα τρόφιμα αυτά συνήθως είναι αυξημένα σε κορεσμένο λίπος, ζάχαρη ή και αλάτι συστατικά τα οποία όταν γίνεται υπερκατανάλωση, αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, υπέρτασης, τερηδόνας, δυσλιπιδαιμίας και καρκίνου μεταξύ άλλων. Η χαμηλής ποιότητας διατροφή δηλαδή, μπορεί να οδηγήσει σε δυσμενείς επιδράσεις στην υγεία ατόμων ακόμα και με φυσιολογικό σωματικό βάρος.

Η σωστή αύξηση του σωματικού βάρους λοιπόν, γίνεται με την διατροφική καθοδήγηση του ειδικού που ναι μεν θα σε βοηθήσει να αυξήσεις τις θερμίδες που καταναλώνεις μέσα στην ημέρα αλλά θα καταναλώνεις μια υψηλής ποιότητας διατροφή που θα στοχεύει στην διατήρηση της υγείας σου.

Στην επίτευξη αυτού του στόχου, είναι πολύ σημαντική:

  • Η καλή διερεύνηση των διατροφικών τους συνηθειών αλλά και του τρόπου ζωής τους, των επιπέδων της φυσικής τους κατάστασης, του περιβάλλοντος της δουλειάς τους,
  • Η σωστή διερεύνηση των ωρών που μπορούν να διαθέσουν για να καταναλώνουν τα γεύματά τους

Με σκοπό να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες που θα βοηθήσουν πραγματικά στην επίτευξη και διατήρηση της αύξησης του σωματικού βάρους.

Οι διαιτολόγοι της σελίδας μας είναι οι κατάλληλοι για να σε βοηθήσουν στην προσπάθεια αυτή.

© Copyright - trustyourdietitian.com | Created by - Digital Rev