Πληροφορίες Βιωματικού Εργαστηρίου

Θέμα: Mindful Eating, Ενσυνείδητη Κατανάλωση Φηγητού

Εισήτριες: 

 • Δανάη Ευλογημένου, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, MMedSci
 • Ζακλίν Σιάνου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 2 Μαρτίου 2024, Σάββατο

Διάρκεια: 11:00 – 17:00

Τόπος Διεξαγωγής: Τιμολέοντος Βάσσου 10, 11521, Πλατεία Μαβίλη, Αθήνα, Ελλάδα

Δια ζώσης

Κόστος: 70€ (Προκαταβολή 20€ για κατοχύρωση της θέσης)

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων (μέχρι 8 άτομα).

Εκδήλωση ενδιαφέροντος: Κάλεσε στο 69 9283 2820 ή στο 69 4619 0033 ή στείλε μέιλ στο trustyourdietitian@gmail.com

Τι είναι;

Το βιωματικό εργαστήριο έχει σκοπό την εκπαίδευση του ατόμου στη προσέγγιση της Ενσυνειδητότητας γενικά τη ζωή, αλλά και ειδικότερα στη διατροφή μέσω της Ενσυνείδητης Κατανάλωσης Φαγητού. Το εραστήριο είναι διαδραστικό! Περιλαμβάνει θεωρητικό και βιωματικό μέρος με διάφορες ασκήσεις κατά τη διάρκειά του.

Το Mindful Eating, ή αλλιώς Ενσυνείδητη Διατροφή, εισάγει το άτομο σε μια νέα γνώση με βάση τη δημιουργία μιας νέας πιο λειτουργικής συμπεριφοράς πλέον, γύρω από το φαγητό, από τον εαυτό μας, τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις μας.

Είναι μια μορφή τεχνικής παρέμβασης που έχει τη βάση της στην Ενσυνειδητότητα (Mindfulness). Φιλοσοφία της είναι η αναγνώριση των σκέψεων, των συναισθημάτων μας με επίγνωση και χωρίς επίκριση, φροντίδα και αγάπη προς τον εαυτό μας. Η Ενσυνείδητη Διατροφή μπορεί να μας καθοδηγήσει να αποκτήσουμε επίγνωση της εσωτερικής μας διαδικασίας σε σχέση με την τροφή μας.

Θα μάθεις πρακτικά πώς θα ζεις στο εδώ και το τώρα, απολαμβάνεις το φαγητό και να μην είσαι απλός θεατής στη ζωή σου!

Τι θα αποκομίσεις αν το παρακολουθήσεις;

Θα εκπαιδευτείς με απλό τρόπο για το:

 • Τι είναι ενσυνειδητότητα και ποια είναι τα οφέλη της,
 • Πώς επηρεάζει το άγχος γενικά τη ζωή και ειδικά τη διατροφή μας και πώς μπορούμε να το διαχειριστούμε,
 • Τ είναι η διατροφή και γιατί τρώμε,
 • Τι είναι η ενσυνείδητη κατανάλωση φαγητού, ποια τα οφέλη της και ποιο είναι το αντίθετό της,
 • Ποιες είναι οι διαφορές της δίιατας με την ενσυνείδητη κατανάλωση φαγητού,
 • Πώς θα εφαρμόσεις εύκολα την ενσυνείδητη κατανάλωση φαγητού στην καθημερινότητά σου,
 • Πώς να ξεχωρίζεις τη βιολογική με τη συναισθηματική πείνα,
 • Τι είναι το comfort food,
 • Ποιος είναι ο φαύλος κύκλος της υπερφαγίας και της δίαιτας,
 • Πώς μπορείς να εαφρμόσεις τις αρχές της ενσυνείδητης κατανάλωσης φαγητού στη δουλειά και την κοινωνική σου ζωή, παρόλες τις προκλήσεις.

 

 

Σε ποιους απευθύνεται;

Απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να:

 • Ενημερωθούν για την Ενσυνειδητότητα (Mindfulness) και την Ενσυνείδητη Κατανάλωση Φαγητού (Mindful Eating) και πώς μπορεί να τους βοηθήσει στη ζωή τους,
 • Βελτιώσουν τον τρόπο σκέψης τους απέναντι στο φαγητό,
 • Βελτιώσουν τη σχέση τους με το φαγητό,
 • Εκπαιδευτούν για ένα αποτελεσματικό τρόπο απώλειας ή διατήρησης ενός υγιούς σωματικού βάρους,
 • Κατανοήσουν τα συναισθήματά τους, να μάθουν πώς αυτά επηρεάζουν τη σχέση τους με το φαγητό και πώς τελικά είναι καλό να τα διαχειρίζονται.

 

Τι άλλο;

 • Στο χώρο του σεμιναρίου θα σερβίρονται νερό, καφέ, τσάι και διάφορα σνακ.
 • Το σεμινάριο δεν λειτουργεί θεραπευτικά και δεν απευθύνεται σε άτομα με διατροφικές διαταραχές που βρίσκοντα ισε έντονη συμπτωματολογία την παρούσα στιγμή.

Στο τέλος του σεμιναρίου, θα σταλεί το συνοπτικό υλικό σε μορφή ebook!

Γνώρισε καλύτερα τις εισηγήτριες

Δανάη Ευλογημένου: Κλινική Διαιτολόγος -Διατροφολόγος, MMedSci.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό της Κύπρου. Το 2013, αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίου Νικολάου με «Άριστα». Σπούδασε Διαιτολογία – Διατροφολογία στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα από όπου και αποφοίτησε το 2018. Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης απέκτησε κλινική εμπειρία στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401 στην Αθήνα, στο κέντρο διατροφικής υποστήριξης & εκπαίδευσης NutriClinic της Έφης Κολοβέρου, ενώ απέκτησε εμπειρία και στην ασφάλεια τροφίμων δουλεύοντας στη βιομηχανία ΓΙΩΤΗΣ. Η πτυχιακή της μελέτη είχε τίτλο «Δεκαετής επανέλεγχος της μελέτης ΑΤΤΙΚΗ: Κατανάλωση κρασιού και βιοχημικοί δείκτες καρδιαγγειακών νοσημάτων».

Το 2021 απέκτησε με «Άριστα» μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MMedSci) στον Σακχαρώδη Διαβήτη και την Παχυσαρκία από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διπλωματική της εργασία είχε τίτλο «Σακχαρώδης διαβήτης και εντερικός μικροβιόκοσμος. Ο ρόλος της διατροφής.».

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων Διατροφής ενώ συνεχίζει μέχρι και σήμερα να ενημερώνεται σχετικά με τα νέα δεδομένα και εξελίξεις στον χώρο αυτό.

Από το 2022, διατηρεί διαιτολογικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας (Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 104, 11527, 1ος Όροφος) όπου δέχεται δια ζώσης ραντεβού. Παράλληλα, παρέχει διαδικτυακές υπηρεσίες διατροφής μέσω της παρούσας ιστοσελίδας και διατηρεί δραστήριες σελίδες σε Instagram και Facebook (@trustyourdietitian και @danaedietitian αντίστοιχα), με τις οποίες ενημερώνει το κοινό για διάφορα διατροφικά θέματα με σκοπό να παρακινήσει περισσότερα άτομα να υιοθετήσουν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Είναι μέλος του Συμβουλίου Εγγραφής Επιστημόνων τροφίμων και μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Ελλάδα από το 2018.

 

Ζακλίν Σιάνου: Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Κλινική Υπνοθεραπεύτρια.

Γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά αλλά αποφοιτά από την Μοντεσσοριανή Σχολή και από το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο στην Ελλάδα, οι επαφές της με την μουσική, τον χορό, τη ζωγραφική ήταν η μορφή επικοινωνίας με τον εσωτερικό της κόσμο. Τα πρώτα πτυχία είναι στον κόσμο των επιχειρήσεων, αλλά πάντα με γνώμονα τον ανθρωπιστικό παράγοντα στο νου. Απέκτησε το πρώτο της πτυχίο με Άριστα στην Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων και μεταπτυχιακό με “Honors” στο Business Management από το Αγγλικό Πανεπιστήμιο University of Hertfordshire. Έτσι, οι επιχειρήσεις και το marketing έγιναν και αυτά ένα μεγάλο μέρος της ζωής και της επαγγελματικής πορείας.

Το 2008 απέκτησε δεύτερο δίπλωμα στις Δημόσιες Σχέσεις, Επικοινωνία και Διαχείριση Κρίσεων στον τομέα των επιχειρήσεων και το 2017 αποκτά τρίτο δίπλωμα στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας Συνθετικής Προσέγγισης. Έπειτα ακολούθησε την ειδίκευση της Ψυχοθεραπείας στην Κλινική Υπνοθεραπεία.

Είναι πιστοποιημένη Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Συνθετικής προσέγγισης από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (ΚΕ.ΨΥ.ΣΥ), της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ) και το European Association for Counselling (EAC).

Είναι κάτοχος Διπλώματος Ανώτερης Πρακτικής στην Κλινική Ύπνωση – Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία. Είναι επίσης Licensed Hypnotherapist του φορέα General Hypnotherapy Standards Council(GHSC) και μέλους του βρετανικού διπλώματος Advanced Qualification in Hypnotherapy Practice.

Από το 2019 είναι εθελόντρια Σύμβολος Ψυχικής Υγείας με ομαδικές και ατομικές συνεδρίες στον Δήμο Διονύσου, σε ενήλικες και εφήβους. Επίσης από το 2006 είναι Εισηγήτρια Σεμιναρίων Αυτογνωσίας, Αυτοβελτίωσης, Διαχείρισης Άγχους κ.α. & ποικίλης θεματολογίας Marketing, Management, Human Resources Management, Πωλήσεων, Ηγεσίας κ.α..

Η ίδια έχει παρακολουθήσει, και συνεχίζει να παρακολουθεί, πλήθος σεμιναρίων εξειδικευμένης επιμόρφωσης από πιστοποιημένα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως είναι τα εξής ενδεικτικά: διατροφικές διαταραχές, ψυχοσωματική ιατρική, διαχείριση αυτοάνοσων νοσημάτων, ψυχικό τραύμα και σώμα, παιγνιοθεραπεία, τέχνη και συναισθηματικές δυσκολίες, ψυχοπαθολογία και τεχνικές παρεμβάσεων, σωματικής συμβουλευτικής προσέγγισης κ.α..

 

 

Βρήκες βοηθητικό το άρθρο;